Langer thuis blijven wonen met deze tips

Erg veel ouderen vinden het prettig om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dit is dan ook logisch, er wilt bijna niemand op relatief jonge leeftijd naar een verzorgingstehuis. Gelukkig zijn er door de ontwikkelingen in de technologie een aantal handige hulpmiddelen voor ouderen op de markt. Zo is het tegenwoordig voor ouderen mogelijk om langer thuis te blijven wonen. Erg fijn voor iedereen die zo lang mogelijk op eigen benen wil blijven staan. Ben je op zoek naar handige hulpmiddelen voor jezelf of voor iemand in je omgeving? Bekijk dan eens de volgende tips.

 

Tips voor mensen die slecht ter been zijn

Voor mensen die slecht ter been zijn kan het prettig zijn om gebruik te maken van een rollator. Dankzij een rollator is het mogelijk om thuis gemakkelijker te kunnen lopen. Daarnaast is het door middel van een rollator ook mogelijk om kleine afstanden te kunnen blijven lopen. Wil je echter graag nog zelf kleine boodschappen doen? Dan kun je misschien eens kijken of een senioren mobiel iets voor je is. Door middel van een senioren mobiel kun je langere afstanden afleggen dan met een rollator. Ben je echter toch meer op zoek naar oplossingen die je in je woning toe kunt passen? Kijk dan eens of het mogelijk is om een traplift in je woning aan te schaffen. Dankzij een traplift kom je makkelijker de trap op en af. Een traplift werkt volledig elektrisch en is dus een erg fijne optie als je liever niet wil verhuizen naar bijvoorbeeld een appartement of een bungalow.

 

Mensen die alleen thuis blijven wonen

Wanneer je partner is overleden heeft dit ontzettend nare gevolgen. Naast het feit dat je een dierbare verloren bent, is de kans groot dat je vaker alleen bent. Daarnaast kan het zo zijn dat je een keer een ongelukje krijgt en zelf geen hulp in kunt schakelen. In dit geval is het prettig om een horloge te dragen waarmee je direct hulp in kunt schakelen. Door middel van een high-tech horloge, is het mogelijk om met één druk op de knop hulptroep te benaderen.

dian

leave a Comment