Op zoek naar een huis met een tuin!

De natuur is heerlijk om in of dichtbij te wonen. Maar niet voor iedereen is dit mogelijk. Sommige mensen willen namelijk graag in de stad blijven wonen, of dichtbij een stad. Wanneer je erg aan de natuur gehecht bent, en liever in de stad wilt wonen, kijk dan vooral naar koophuizen met een buiten gedeelte. Het liefst met een tuin, of een groot balkon waar je veel groen op kan laten groeien. Als je veel groen om je heen hebt door een tuin of een balkon, voelt het al snel alsof je in de natuur bent. Maar, voordat je een nieuw huis kan kopen is het ook belangrijk om met wat andere dingen rekening te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld de kosten die je gaat maken bij het kopen van een huis.

Hoe kom je aan je geld?

Voor mensen met een vaste baan kan er vaak relatief makkelijk een hypotheek aangevraagd worden om een huis te kopen. Misschien begin je net op de huizenkoopmarkt en heb je nog geen flauw idee waar je moet beginnen. Kijk dan eerst even of de startershypotheek niet iets voor jou is. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Kijk wat het beste bij jou past en ga in gesprek met een hypotheek adviseur over de kosten van de hypotheek en wat jij zou kunnen betalen. Voor een startershypotheek zijn er verschillende mogelijkheden qua aflossingen, maar daarnaast bestaan er ook verschillende hypotheek rentes. Verdiep je hier ook eerst in, voordat je in gesprek gaat met je hypotheekadviseur. Zo heb je van tevoren al veel kennis over hypotheken, en weet je precies welke vragen je aan je adviseur kan gaan stellen.

Droomhuis

Wanneer je dan eindelijk je droomhuis hebt gekocht, maar het bevindt zich in de stad en je wil zo graag toch nog wat groen om je heen. Kijk dan of er leuke routes zijn in de buurt waar je lekker kan fietsen. Zo kan je na je werk vaak nog even een klein rondje fietsen of misschien in het weekend wat verder fietsen. Op deze manier heb je alsnog je droomhuis, en kan je van de natuur genieten. En dat fietsen, dat is natuurlijk ook voor andere redenen goed voor je! Zo kom je lekker fit de dag door.

dian

leave a Comment