Wees creatief bij het inrichten van je huis

De meeste mensen hebben veel moeite met de inrichting van het huis. Er is meestal veel dat er komt kijken bij een vernieuwing van de decoratie. Je zit met zoveel ideeën en gedachten in je hoofd dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Althans dat had ik. Het is niet makkelijk om je alle juiste keuzes te maken. En daarbij moet je ook nog eens letten op het budget dat je tot je beschikking hebt. Je moet natuurlijk aan alles denk. We hebben de Gordijnen in Borne gehaald. Maar de vloer hebben gekocht in Enschede en het verf komt natuurlijk uit de markt.

Je kan natuurlijk alles laten doen en nieuw in huis halen, dat is zeker mooi en dan weet je ook dat het waarschijnlijk op de goede manier gebeurt. Echter beslist het budget soms ook dat je creatief moet zijn. Dat kan natuurlijk niet altijd, want soms ben je aan vernieuwing toe, maar er zijn zoveel dingen die je eigenlijk zelf kan opknappen. Denk bijvoorbeeld aan het verven van meubels in plaats van een complete nieuwe dressoir of nachtkastje aan te schaffen. Dat scheelt in de portemonnee en bovendien heb je dan ook nog eens een meubel helemaal naar jouw hand gezet. Dat geeft toch nog net een iets meer voldaan gevoel.

gordijnen

Je kunt kleuren precies op jouw smaak laten mengen bij de plaatselijke bouwmarkt. Je moet soms ook ‘out of the box’ denken.  Het is niet altijd makkelijk om de juiste kleur te vinden. Je moet namelijk dat wat je voor ogen hebt goed kunnen vertalen in het verf. Bij een woonwinkel in Enschede hebben ze mij daar uitstekend bij geholpen.

Je krijgt door het deskundige advies gewoon net iets meer overzicht. Bovendien kunnen zij heel goed laten zien wat het eindresultaat uiteindelijk zal zijn. Bijvoorbeeld doormiddel van een 3D print. Zijn nemen daarmee alle twijfels weg die je vooraf hebt bij het maken van belangrijke keuzes als het gaat om de decoratie van je huis.

dian

leave a Comment