3 manieren voor een beschutte tuin

Last van inkijk vanaf de straat? Of wil je meer privacy in je tuin creëren? Jouw tuin is dé plek waar je tot rust komt en waar je kunt ontspannen. Of je nu van tuinieren houdt, of wilt genieten van een goed boek. Je tuin is jouw domein! Wat is het dan toch vervelend als je continue op je vingers wordt gekeken door buurtbewoners. In dit artikel behandelen we 3 tips waarmee jij voor meer beschutting in je tuin kunt zorgen, zodat jij deze zomer zorgeloos van jouw tuin kunt genieten.

Leibomen voor meer privacy

De eerste tip die we jou bieden voor meer privacy in je tuin zijn leibomen. Je kent ze vast wel, die mooie, groene bomen die een brede schutting vormen voor een huis of tuin. De leiboom is een van de meest populaire manieren om voor meer beschutting voor je tuin te zorgen. Niet alleen verrijken ze jouw tuin met wat groen, ze zijn ook nog eens mooi om naar te kijken. Daarnaast zijn leibomen gemakkelijk te onderhouden, waardoor je er weinig werk aan hebt. Hebben we je interesse gewekt? Leibomen kopen kan heel gemakkelijk online, of bij een lokale kwekerij of tuincentrum. De populairste leiboom in Nederland is de Leilinde. Deze karakteristieke boom met zijn hartvormige, groene bladeren heb je vast wel al eens ergens zien staan. Met een leiboom creëer je op een groene en natuurlijke manier toch meer privacy in je tuin. Een win-win situatie noemen we dat!

Plaats een mooie schutting

Met een mooie schutting creëer je een duidelijke afscheiding rondom je tuin, waardoor je direct voor meer privacy zorgt. De dagen dat mensen ongegeneerd je tuin in kijken zijn met een schutting voorbij. Schuttingen komen in vele soorten en maten, waardoor er voor iedereen wel iets te kiezen is. De keuze die je uiteindelijk maakt, is afhankelijk van je smaak en budget. Het is aan jou de vraag hoeveel jouw privacy waard is. Afhankelijk van deze factoren kun je op zoek gaan naar een mooie houten, betonnen of  ijzeren schutting. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed op de hoogte bent van de regelgeving met betrekking tot het plaatsen van een schutting. Zo moet je er 100% zeker van zijn dat de schutting op jouw erf staat. Ook raden wij aan om een schutting nooit zomaar te plaatsen en eerst te overleggen met je buren. Niet alleen voorkomt dit een boel gedoe in de toekomst, wellicht willen je buren ook nog wel meebetalen!

Een strakke haag tegen inkijk

De laatste tip die we jou aanbieden, combineert het beste van de eerste twee suggesties. Met de aanleg van een mooie, strakke haag zorg jij op een groene manier voor de nodige beschutting in jouw tuin. Een haag vereist wel wat liefde en aandacht, maar je krijgt er een prachtige afscheiding van je tuin voor terug. Net als bij leibomen en schuttingen geldt ook hier weer dat er zat te kiezen is. Een haag die uitermate geschikt is voor meer beschutting is de haagbeuk. Deze haag is verkrijgbaar in een mooi groene variant en een donkerrode variant. Het maakt niet uit voor welke kleur beukenhaag gaat, met beide varianten zit je goed. Een beukenhaag is makkelijk te onderhouden en je kunt de haag zo hoog en dik laten groeien als je zelf wilt. Het voordeel van een beukenhaag is dat deze ook in de winter zijn blad behoudt. Hierdoor kun je ook in de winter zorgeloos in je tuin zitten, zonder bang te zijn voor inkijk. Onze laatste tip is dan wel dat je een dikke jas aantrekt!

dian

leave a Comment