4 tips voor het onderhouden van je tuin

Een tuin is geweldig om in tot rust te komen na een lange werkdag. Het is heerlijk om op je vrije dag te genieten van de vogeltjes en de geur van het pas gemaaide gras op te snuiven. Ook biedt een tuin mogelijkheden voor je kinderen en huisdieren om vrij in te spelen en ravotten. Ben jij ook gezegend met een mooie tuin? Dan weet je ook dat een tuin veel onderhoud vraagt. Zeker wanneer je geen groene vingers hebt, is de tuin onderhouden niet altijd iets waar je op zit te wachten. Daarom geven wij je in dit artikel vijf tips om jou het tuinieren wat makkelijker te maken.

Tip 1: Kies voor een onderhoudsarme tuin

Wanneer je niet geboren bent voor het tuinieren, is het verstandig hier bij de aanleg al rekening mee te houden. Leg daarom een onderhoudsarme tuin aan. Denk aan kunstgras, grind en bestrating. Ook kun je ervoor kiezen om de tuin borders met bodembedekkende planten te bedekken. Deze hebben vrijwel geen onderhoud nodig en zorgen toch voor een mooi groen en bloeiend geheel. Door je tuin verder aan te kleden met mooie bloempotten, krijg je toch het fijne natuurlijke gevoel van de tuin.

Tip 2: Gebruik goed tuingereedschap

Tuingereedschap is te koop in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld snoeischaren kopen die je handmatig dient te bedienen, maar het snoeien van de heg is dan wel een hele klus. Accu tuingereedschap is dan ook de uitvinding van de eeuw. Niet alleen is accu tuingereedschap makkelijk in gebruik, ook kun je de heg snoeien zonder dat er een stroomvoorziening in de buurt is. Ook heb je geen last van een vervelende snoer.

Tip 3: Nooit meer last van droogte dankzij tuinberegening

In de zomer kan het behoorlijk droog worden in de tuin. Wanneer je de planten vergeet te besproeien, bestaat er de kans dat ze het niet overlezen. Geen zin om een paar keer per week met de sproeier aan de slag te gaan? Leg dan tuinberegening aan. Met behulp van een beregeningspomp wordt het water naar de sproeikoppen in je tuin vervoerd en worden de planten en struiken automatisch voorzien van water. Zo heb je nooit meer last van droogte in de tuin.

Tip 4: Maak het jezelf gemakkelijk

Natuurlijk bestaat er ook altijd nog de mogelijkheid om een tuinman in te schakelen. De hovenier kan je maandelijks of zelfs om de week helpen met het onderhouden van je tuin. Zo weet je zeker dat de planten in jouw tuin de beste verzorging krijgen!

dian

leave a Comment