Ben je HSP? Wandelen in de natuur helpt!

Het leven raast in een ijltempo aan je voorbij en de prikkels vliegen in volle vaart op je af. Het is niet iedereen gegeven om alles wat op een mens afkomt op een comfortabele manier te incasseren. Je concentratie en je aandacht worden constant op de proef gesteld. Bij jou komt het allemaal net wat harder binnen. Je voelt als het ware de negatieve energie van je stressvolle collega zonder dat die het zelfs uitwendig hoeft te tonen. Enkel de intonatie van de stem maakt al dat je uit je gewone doen raakt en je eigen focus verliest. Het razen in de verte van de trein, voor niemand merkbaar blijkbaar, bereikt je op datzelfde moment tot in de diepste vezel van je lijf. Je bent een HSP.

Je voelt je anders

Je voelt aan dat zaken fout lopen. Niemand lijkt er zich aan te storen dat de sfeer op het werk niet goed zit. Het lijkt wel of de anderen het niet merken en het goed vinden zoals het is. Het ene moment snauwen ze mekaar af en dan zijn het plots weer de beste vrienden. Soms vind je ze oppervlakkig. Je vertelt hen iets en drie dagen later zijn ze het vergeten. Toch ben je jaloers op hen. Ze werken zo snel. Ze halen hun deadlines schijnbaar zonder enige moeite, terwijl jij moet harken om alles klaar te krijgen. En ze begrijpen niet dat je niet graag mee gaat stappen na de werkuren. Dat je nood aan rust hebt als HSP.

Hoe verder als HSP?

Aanvaard dat je hooggevoelig bent. Maak een wandeling in het bos. Geniet van de ruisende bladeren in de populieren en van de fluitende vogels. Snuif de gezonde lucht op, geef je over aan de kracht van de natuur en wees blij met wie je bent. Wees helemaal jezelf.

dian

leave a Comment