Creatieve woonideeën voor elke woonstijl

Niemand houdt van een heel saai huis, creatieve woonideeën kunnen ervoor zorgen dat dat niet gebeurt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, ook voor iedere woonstijl is er iets anders mogelijk. Van kunst op de muur, tot zelfgemaakte meubels in huis.

Maak je ramen net iets bijzonderder

Wat je zou kunnen doen is raamfolie plakken. Raamfolie is er in een hoop verschillende vormen. Als je het voor bij de voordeur doet kun je er een patroon in maken, je kan bijvoorbeeld ook de namen van de bewoners of een huisnummer kun je erin zetten. Dit kan ook voor praktische redenen. Als je veel inkijk hebt en dat graag wilt oplossen zou je raamfolie kunnen plakken. Je houd wel het licht dat via het raam binnenkomt maar je hebt niet meer iedereen die er iemand bij je naar binnen kan kijken.

Creëer iets unieks op je muur

Je muur is iets wat je op veel verschillende manier uniek kunt maken. Je kunt zelf een ontwerp maken om op je muur te schilderen. Dit kan vrij simpel zijn, je kunt je muur bijvoorbeeld tot een meter hoog een kleur schilderen en de bovenkant in een andere kleur. Dit zorgt voor een heel ander effect dan wanneer je de muur in een kleur schildert. 

Je zou ook kunnen uitpakken met een muurschildering. Er zijn bedrijven die dit voor mensen doen, je kunt dan een idee geven van wat je ongeveer wilt. Zij zullen er dan iets heel moois van maken. Wanneer een schildering je net iets teveel is, maar je wilt wel iets moois op de muur zouden muurstickers een goede optie kunnen zijn. Muurstickers kopen kan op verschillende plekken, online is er ook veel keus. Je kunt dan precies uitzoeken wat jou het meest aanspreekt en het beste bij je woonstijl past.

Er zijn ook veel soorten kunst die je in je huis kunt zetten

Buiten kunst voor aan de muur, kun je ook kunst neerzetten in huis. Er worden bijvoorbeeld hele mooie beelden gemaakt. Dit kunnen beelden zijn met een betekenis zoals een boeddha beeld, maar het kan ook iets abstracts zijn wat je heel mooi vind. Ook vazen worden in bijzondere vormen gemaakt. Er hoeven niet altijd bloemen in te staan, om het toch in je huis te hebben staan. Iets wat je tegenwoordig ziet zijn vazen in de vorm van een vrouwenlichaam. Dit kan heel mooi en stijlvol staan in je huis.

Als je wel wilt gaan voor kunst die je ophangt zijn daar ook nog veel opties voor. Je kunt gaan voor een abstract kunstwerk vol met kleur, of juist een duidelijk beeld met niet te veel kleur. Wat hierbij mooi in je huis past ligt volledig aan de stijl van het huis.

Voeg persoonlijke accenten toe aan je huis

Foto’s, souvenirs van vakanties of andere persoonlijke items kunnen echt wat moois toevoegen aan je huis. Dit kun je op mooie manieren bundelen waardoor het een mooi geheel wordt. Hang bijvoorbeeld alle foto’s in dezelfde type lijstjes bij elkaar aan de muur. Dit zorgt ervoor dat je een foto muur krijgt. Daardoor wordt het niet rommelig, maar wel persoonlijker.

dian

leave a Comment