De leukste wijken van Rotterdam.

De leukste wijken van Rotterdam

Rotterdam de havenstad, staat met name bekend om de grote haven en alle industrie in de stad. Waar niet iedereen aan denkt bij Rotterdam zijn de leuke woonwijken in rotterdam, in deze blog hebben we er een paar op een rijtje gezet.

Het oude Noorden

Eigenlijk is deze wijk een echte volksbuurt, maar met de mooie oude herenhuizen heeft de wijk zich ontpopt tot een van Rotterdams hipste wijken. Met leuke lunchtentjes en opvallende winkels verdeeld door de wijk is de wijk erg populair bij toeristen. De combinatie hip gemengd met het klassieke van de bouwstijl van de huizen verricht wonderen. En natuurlijk niet te vergeten een van nederlands oudste dierentuinen is hier gevestigd namelijk Blijdorp!

wijken rotterdam

Delfshaven

Het gedeelte van de stad waar je nog het meeste overgebleven historie kan vinden, denk aan oude grachtenpanden, een jachthaven en ouderwetse kroegjes. In elk kroegje is wel een lekker jenevertje te krijgen.

Het welbekende haven borreltje was vroeger namelijk 1 van de bekendste kostwinners van deze wijk. Een lekkere haring is ook erg bekend in deze wijk, dit in combinatie met de historische gebouwen maakt Delfshaven een echte hotspot voor toerisme.

Kralingen

De Erasmus universiteit is gevestigd in Kralingen dus wonen er in deze wijk veel studenten. Ondanks de vele studenten staat de wijk niet helemaal vol met goedkope appartementjes, Kralingen staat bekend als 1 van de chiqueste wijken van Rotterdam.

De wijk heeft ook het grootste recreatiegebied van Rotterdam namelijk het kralingse bos. dit gebied leent zich perfect om je lekker uit te leven op je vrije dag. Kortom deze wijk is van alle markten thuis en er is voor ieder wat wils.

Kop van Zuid en Katendrecht

Hou je van moderne architectuur en kunst verdeeld door de wijk? Dan is de kop van zuid de perfecte wijk voor jou, de wijk staat vol met hippe architectuur. En met alle hoge appartementencomplexen wordt het ook wel het Manhattan aan de maas genoemd. De wijk heeft zich ontpopt tot een leuk cultureel centrum aan de maas. De wijk staat ook bekend omdat er veel leuke evenementen worden georganiseerd. Vanaf de Kop van Zuid loop je zo door naar de wijk katendrecht katendrecht is een soort eiland midden in de stad. Vroeger

was de wijk voornamelijk een rosse buurt voor alle scheepslieden en havenwerkers. Ondertussen zit Katendrecht vol met hippe eettentjes waar je heerlijk kan terrassen, lunchen of dineren.

 

Verhuizen naar Rotterdam

Sinds Rotterdam steeds moderner wordt willen er steeds meer mensen in deze leuke stad komen wonen. Heb je zojuist het stukje gelezen over de leuke wijken en wil je zelf ook in Rotterdam komen wonen. Dan adviseer ik je om als je naar Rotterdam verhuist een verhuisbedrijf Rotterdam in te huren ze zijn bekend in de stad en weten precies wat voor materiaal er nodig is. Ook bij een woningontruiming Rotterdam kan je bij een verhuisbedrijf in Rotterdam zijn, vaak zijn dat ook diensten die zij aanbieden.

dian

leave a Comment