De nieuwe deurtrend van 2021

Een deur. Het is nu niet bepaald het eerste waar je aan denkt bij het wonen, laat staan als het gaat om woontrends. Toch is in het geval van stalen deuren niets minder waar. Hoe kan dit? Waarom zou je stalen deuren willen in je huis en waar kan je ze verkrijgen? Hier leggen we het kort uit.

Industrieel wonen

Hoe komt het nu dat stalen deuren een echte woontrend zijn? Naar onze mening ligt dat vooral aan de algehele populariteit van de industriële woonstijl. De industriële woonstijl is een woonstijl die gekenmerkt wordt door het gebruik van grove materialen, zoals staal en ijzer, en wat donkere kleuren. Het doel is om zowel rust als een zekere ‘coole’  look uit te stralen.

 Zoek eens op het internet naar industriële woonstijl en je zult zien waar we het over hebben. Grote meubels, betonnen vloeren, en tafels met stalen randen keren veel terug. Het kleurenpalet is overwegend donker en effen. Er wordt zeker niet met kleuren ‘gespeelt’ zoals je in andere woonstijlen nog wel eens ziet.

De stalen deur

Heb je deze afbeeldingen bekeken, dan is het vast niet moeilijk in te beelden waarom een stalen deur zo populair is. Stalen deuren zien er namelijk erg stoer uit. Ook maken ze gebruik van materiaal dat veel terugkeert in de industriële woonstijl.  Het grote glas geeft daarnaast echt het gevoel van rust en ruimte.

stalen deur

Maar een stalen deur is ook om andere redenen erg aan te raden. Ten eerste is staal natuurlijk een materie die erg stevig is en dus duurzaam. Daarnaast is het gladde oppervlak van het staal ook erg gemakkelijk te onderhouden. Even met een doekje eroverheen en het is weer schoon.

Waar te verkrijgen?

Een stalen deur kun je, mede door de toenemende populariteit, bijna bij elke woonmarkt wel verkrijgen. Ga je echter voor kwaliteit dan is het zeker aan te raden om op De Rooy Steel Doors te gaan kijken. Zij bieden een grote selectie aan stalen deuren en helpen je persoonlijk bij je keuze

dian

leave a Comment