De sfeer van elektrische haarden

Elektrische haarden brengen naast een gezellige sfeer, ook energieverbruik onder de aandacht. Er bestaan allerlei soorten elektrische haarden. Hieronder lees je daar meer over.

LED sfeerhaard

LED sfeerhaard, is een elektrische haard die gebruikt maakt van LED-techniek. In 1962 is de LED-techniek ontdekt. Hierbij wordt licht opgewekt door stroomdoorgang. In de vorige eeuw heeft de LED techniek een flinke vooruitgang geboekt. Bij een LED haard worden vlammen geprojecteerd in een glazen raam. Het realistische beeld dat het oplevert, zorgt voor een echte haardsfeer. Wanneer je de stekker in een stopcontact gedaan hebt, verschijnen de vlammen inzicht. Daarnasst kun je de LED haard ook als bijverwarming gebruiken. Je kunt het de vlammen en de warmte zelf regelen.

Vrijstaande modellen elektrische haarden

Vrijstaande elektrische haarden zijn zonder opbouw te plaatsen. Uiteraard wel dichtbij een stopcontact. Je kunt vrijstaande elektrische haarden ook gebruiken als inzet haard. Elk model heeft een eigen maat, wat per model staat aangegeven.

Wand haarden

Wand haarden zijn sfeervolle elektrische haarden die je aan de wand plaatst. Deze haarden zijn niet in alle maten verkrijgbaar. De bestelbare maten zijn 70 tot 180 centimeter breed. Bij een modern interieur zijn deze haarden ware blikvangers. Je kunt deze haarden als inbouwhaard gebruiken. Je kunt zelf ook eventueel een ombouw maken bij deze haard.

Realistische elektrische sfeer haarden

Voor een realistisch vlammenspel worden er verschillende technieken gebruikt. Voorbeelden daarvan zijn onder anderen:

  • Opti-Flame
  • Opti-Myst techniek
  • gebruik makende van 3D techniek

Door de 3D techniek wisselen de vlammen zich zo af dat het lijkt of ze wakkeren. De Opti-Flame modellen zijn over het algemeen altijd in bezit van een verwarmingselement.

Energie verbruik van elektrische haarden

Elektrische haarden hebben meestal twee standen. Een stand om warmte mee te regelen en een stand om de sfeer van de vlammen mee te regelen. De sfeerstand van een elektrische haard verbruikt meestal 10-60 Watt (ongeveer 2 tot 3 cent per uur). Bij de warmte stand verbruikt de elektrische haard 1000-2000 Watt (ongeveer 22 tot 39 cent per uur). Wanneer je een Opti Myst haard hebt, is het verbruik ongeveer 50-240 Watt. Deze haarden zijn onderhoudsvriendelijk en zijn goedkoper in verbruik dan gashaarden.

Ervaar de sfeer van elektrische haarden

Je kunt ervoor kiezen om een elektrische haard online te bestellen. Om de sfeer van een elektrische haard te ervaren, voordat je deze koopt, kun je het beste persoonlijk langs gaan bij een winkel die elektrische haarden verkoopt. Op die manier kun je de sfeer van verschillende showmodellen ervaren. Je kunt ze tegenwoordig zo realistisch krijgen, waarbij een rookeffect en waterdamp het levensecht maakt. Ga langs bij experience centers, waar je de levensechtheid van een elektrische haard kunt ervaren.

Bron: Woninginrichtingonline

dian

leave a Comment