De verhuis checklist

De verhuis checklist

Een verhuizing kan erg veel stress met zich mee brengen waardoor je nog wel eens wat dingen kunt vergeten. Dat is in sommige gevallen niet erg handig, zoals een verhuizing. Een verhuizing is iets groots en belangrijks en daarom hebben we in deze blog een paar dingen op een rijtje gezet die je niet mag vergeten als je gaat verhuizen.

Afspraken en inschrijvingen 

Een van de allerbelangrijkste dingen tijdens een verhuizing zijn de afspraken, verzekeringen en de inschrijvingen. Het is van belang om al je papier op tijd op orde te hebben, denk hierbij aan je hypotheek regelen en alle afspraken in het koopcontract vast te leggen.

Schrijf je ook op tijd in bij een nieuwe gemeente als je naar een nieuwe gemeente verhuist. Zoek daarbij ook een nieuwe huisarts, tandarts fysiotherapeut en mocht je kinderen hebben, zoek dan ook een nieuwe passende school uit. 

De verbouwing 

Dan is het tijd voor de verbouwing, sommige huizen kunnen wel een opknapbeurt gebruiken en bij andere huizen kun je er zo in. Als je moet verbouwen maak dan van te voren een moodboard met inspiratie hoe jij je huis ongeveer wilt hebben en welke stijlen je er allemaal in verwerkt wilt hebben. Maakt een lijstje met spullen die je nodig hebt van de bouwmarkt en haal dat, zo voorkom je dat je 10x per dag naar de bouwmarkt moet omdat je wat bent vergeten te halen. 

De verhuizing

De echte verhuizing is natuurlijk altijd erg spannend. Daarom zou je verhuisbedrijf Den Haag of verhuisbedrijf Zoetermeer kunnen inschakelen, zij kunnen je namelijk goed helpen met het verhuizen van je spullen. Zij hebben erg veel ervaring en weten wat ze doen. Ook kun je spullen van ze huren zoals een verhuisbus of een verhuislift, die maken het verhuizen net iets makkelijker dan dat je zelf gaat lopen sjouwen met zware spullen. 

verhuisdozen

Conclusie  

Een verhuis is vaak erg stressvol en door die stress kan je nog wel eens wat belangrijke zaken vergeten. De belangrijkste dingen zijn de papieren, als die eenmaal rond zijn is het belangrijkste klaar. Bij een verbouwing raden we het aan om een moodboard te maken met wat jij mooi vindt en wat je graag in je huis terug zou willen zien, aan de hand daarvan kun je gaan shoppen en koop je wat je nodig hebt, zo bespaar je ook kosten doordat je niet zonder een plan gaan shoppen en alles koopt wat je ziet of wilt.

Met een verhuizing kunnen verhuisbedrijf Den Haag en verhuisbedrijf Zoetermeer je goed helpen, zij hebben ook materialen beschikbaar die ze goed kunnen gebruiken om je verhuizing soepeler te laten verlopen zoals een verhuislift of een verhuisbusje. We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad. Naar welke stad zou jij willen verhuizen? 

dian

leave a Comment