De voor- en nadelen van en seniorenbed op een rijtje

Iedereen moet leven met ouder worden. Dit kan soms lastig zijn. Zo kan het zijn dat je minder scherp bent of je krijgt kleine pijntjes. Het wandelen of het in bed kruipen gaat steeds minder soepel. Wel zijn er steeds meer fijne hulpmiddelen, zoals De Suite een seniorenbed. Een senioren bed lijkt een normaal bed, maar brengt vele voordelen. Ten eerste is het bed makkelijk verstelbaar. Doordat het bed zo goed verstelbaar is, kun je op een comfortabele manier in en uit bed stappen. Bijna alles seniorenbedden zijn elektrisch verstelbaar. Wat hier een nadeel van is, is dat je een storend geruis kunt horen wanneer het bed moet worden versteld.

kast en bed slaapkamer

Wielen of poten

Bij het kiezen van een seniorenbed kun je vaak voor een op wielen of op poten kiezen. De keuze hebben, is een groot voordeel voor veel mensen. Beide varianten van de seniorenbedden hebben voor- en nadelen. De meeste mensen kiezen voor een bed met wielen. Dit is fijn met verschuiven van het bed. Op deze manier heb je net wat meer vrijheid. Een nadeel van het seniorenbed op wielen, is dat het bed op de rem moet worden gezet. Dit zit vaak op een verstopte plek, waardoor de rem moeilijk te bereiken is. Hier heb je bij een seniorenbed met poten geen last van, maar een nadeel hiervan is dat het bed lastig te verplaatsen is. Beide bedden hebben dus ook nadelen.

Comfortabel of niet?

Het grootste voordeel van een seniorenbed is dat veel mensen het comfortabel vinden. Een seniorenbed heeft geen hoge framerand. Bij normale bedden is het door een hoog framerand moeilijker om uit bed te komen, doordat het matras iets inzakt. Het kost dan veel energie om uit bed te komen en de kans op vallen vergroot. Bij een seniorenbed is het frame smal en laag. Dit zorgt ervoor dat in- en uitstappen makkelijker gaat. Hier zitten verder dan ook geen nadelen aan.

dian

leave a Comment