De voordelen van rolgordijnen op maat

Rolgordijnen zijn voor veel mensen de ideale optie om de lichtinval te regelen binnen hun woning. Het is een relatief goedkope, maar toch mooie en praktische oplossing. Een rolgordijn kan op meerdere manieren gekocht worden, zo zijn er kant- en klare rolgordijnen. Deze hoef je alleen nog maar aan de muur of het kozijn te bevestigen en klaas is Kees. Ook zijn er rolgordijnen op maat, deze zijn vaak een stukje duurder, maar hebben tal van voordelen tegen over de kant- en klare variant.

rolgordijn in keuken

De voordelen

Rolgordijnen zijn er voor veel verschillende ramen. Zo heb je ze voor een standaard raam. Dit is een raam met een relatief standaard maat. Voor deze soort ruit zijn de voordelen het minst groot. Een op maat gemaakt gordijn past beter voor het raam en verduisterd daardoor beter. Bij een kantel- kiepraam is het voordeel meer aanwezig. Bij veel kant- en klare gordijnen is het niet mogelijk om de gordijnen op het kozijn te plaatsen, daardoor moet je dus het gordijn boven het kozijn plaatsen, dat is minder mooi en hartstikke onpraktisch omdat je dan het raam moeilijker kan bereiken en minder ver open kan doen.

Automatisering

Door gordijnen op maat te kopen heb je ook een stapje voor als het aankomt op automatisering. Domotica wordt steeds populairder en de technologie verbeterd steeds. Slim wonen wordt ook steeds bereikbaarder voor veel mensen. Het is nu bijvoorbeeld vrij eenvoudig om automatische gordijnen te installeren. Je kan dan, afhankelijk van de opties de gordijnen openen en sluiten met een druk op de knop. Ook is het mogelijk om bij een bedrijf als Somfy een spraak gestuurd gordijn te installeren. Die luistert dan naar een code woord en opent of sluit dan de gordijnen. Deze gordijnen zijn vooral handig in ruimtes met veel licht en veel ramen. Een ruimte met veel glas wordt sneller heet, dat is natuurlijk heel vervelend. Een automatisch gordijn van Somfy kan daar bij helpen, door specifieke gordijnen open- of dicht te houden kun je de privacy, sfeer en temperatuur in jouw woning reguleren.

dian

leave a Comment