Een comfortabele hangstoel

Zwieren, zwaaien, schommelen en comfortabel zitten. Dat is wat de hangstoel je kan bieden. Steeds meer mensen ontdekken de veelzijdigheid van de stoel. Zeker sinds de intrede van de standaard voor de hangstoel heeft de stoel heel veel meer mogelijkheden gekregen. Je neemt de stoel daardoor bijvoorbeeld mee naar het strand, ook al omdat de stoel als je ‘m niet gebruikt zeer klein te maken is.

De hangstoel zie je zelfs terug in de woonkamer

De hangstoel heeft sinds enige tijd ook een plek in de woonkamer gekregen. Je bevestigt de stoel op een plek met wat ruimte gewoon aan het plafond en reken er maar op dat het vechten wordt om een plek in de stoel. Je zou dus kunnen overwegen meer dan een stoel te kopen, zoals je ook voor meer bevestigings opties kunt zorgen zodat je de stoel regelmatig een andere plek kunt geven. Van origine kennen we een hangstoel vooral van het terras en een veranda. De toepassingsmogelijkheden zijn echter met de tijd groter geworden niet in de laatste plaats omdat je de stoel niet altijd meer aan het plafond hoeft te bevestigen. Dat heeft te maken met de standaarden die er tegenwoordig voor de hangstoelen beschikbaar zijn. Het effect is hetzelfde én een hangstoel in standaard zet je dus gewoon overal neer. Vandaar ook de trend dat je meer en meer van deze stoelen op het strand ziet. Het is ook een geweldige plek voor de hangstoel.

Fantastisch uitzicht en warme zonnestralen

Het balkon? Ook al een prachtige plek voor de stoel, zeker als je op hoogte woont. Dan geniet je van een prachtig uitzicht en geniet je ondertussen van de eerste zonnestralen. In huizen met opgroeiende kinderen is altijd plaats voor hangstoelen. Op de game kamers zie je ze veel. Ideaal, want omdat de jeugd van nu urenlang gamen heel normaal vindt, is een comfortabele stoel uiteraard wel fijn. Ach, je kunt je afvragen waar de heerlijk schommelende stoel niet past. Je ziet ze zelfs hangen in garages tegenwoordig. In de pauze waagt menig monteur zich even in de stoel om even een klein dutje te doen. Kunnen ze er ‘s middags weer volop tegenaan.

Houd rekening met de draagkracht en het materiaal van de stoelen

Als je van plan bent ook een hangstoel aan te schaffen is het wel handig als je een beeld hebt hoe je de stoel wilt gebruiken. Bepaal bovendien welk materiaal je het liefst wilt gebruiken en houd rekening met de draagkracht van een stoel en de totale lengte en de breedte van het doek. De stoelen heb je van verschillende merken en de afgelopen jaren is de kwaliteit sterk gestegen. Liefhebbers van deze stoelen zijn er altijd al geweest. Door de hangstoelen met standaard die je tegenwoordig in allerlei soorten en maten hebt, is de populariteit alleen maar verder gestegen. Logisch, want je neemt je favoriete stoel nu gewoon overal mee naar toe. Zorg wel altijd voor voldoende bewegingsvrijheid rondom de stoel, zeker als je die in de woonkamer plaatst en zorg uiteraard ook dat de bevestiging aan het plafond goed is.

 

 

dian

leave a Comment