Het gevaar van vogels onder zonnepanelen

Zonnepanelen worden tegenwoordig steeds populairder en je ziet ze op veel daken van huizen wel liggen. Het is een zeer duurzame keuze en bovendien bespaart u een hoop geld op de energierekening. Bij het plaatsen van zonnepanelen komt echter wel een gevaar kijken, namelijk het nestelen van vogels onder de zonnepanelen. Wij vertellen u daarom de redenen dat vogels en zonnepanelen een gevaarlijke combinatie zijn.

Zoals genoemd zijn vogels onder zonnepanelen een zeer onwenselijke en bovendien ook gevaarlijke combinatie. Er komt een lijst van gevaren en ook vervelende consequenties voor u bij kijken. Zo is het niet alleen heel vervelend voor u, maar kan het ook heel gevaarlijk zijn voor de vogels onder de panelen. De zonnepanelen zijn namelijk lekker warm, maar de temperaturen in het nestelseizoen kunnen behoorlijk oplopen. Dit kan de mogelijkheid veroorzaken dat de temperatuur onder de panelen oploopt tot 70 graden. De vogels verlaten dan hun nest en de eieren worden in hun schaal gekookt. Niet alleen voor de eieren zit er dus een groot risico aan, ook voor de vogels zelf zijn er bijkomende gevaren. Zo is het nestmateriaal dat de vogels gebruiken erg brandbaar en zitten de vogels regelmatig bij elektronica en bedrading. Bovendien kunnen de overmatige uitwerpselen op lange termijn de bekabeling aantasten. Dit zorgt er allemaal voor dat er gemakkelijk een brand kan ontstaan en dit is gevaarlijk voor iedereen.

Er zijn daarnaast ook een paar vervelende gevolgen voor de zonnepanelen zelf. Zo bestaat het nestmateriaal vooral uit takjes en als de vogels het materiaal transporteren of zelfs in het nest kunnen de takjes behoorlijke krassen veroorzaken in de folie. Als dit gebeurt wordt het paneel onherstelbaar beschadigd, maar kan het ook voorkomen dat er een storing in de rest van het systeem ontstaat. Dit is natuurlijk hartstikke zonde want we weten allemaal dat zonnepanelen best een investering zijn en niet niks kosten. Ook kan er op lange termijn veel vervuiling ontstaan wat niet alleen een slechte uitstraling van het huis is, maar ook een zeer groot effect op het rendement als gevolg heeft. Bovendien kunnen vogels ook erg veel geluidsoverlast veroorzaken en zal u gillend gek worden van de constante gekraai en geritsel op het dak. Bij Birdblocker hebben wij de oplossing voor uw vogel probleem onder uw zonnepanelen. Met onze anti vogel zonnepanelen heeft u gegarandeerd geen last meer van vogels.

Voor meer informatie over vogels onder zonnepanelen en onze anti vogel zonnepanelen kunt u een kijkje nemen op onze website.

dian

leave a Comment