Hoe kies je de juiste inrichting voor je huis?

Een nieuwe periode in jouw leven breekt aan, je hebt net het contract getekend voor jouw eerste eigen huis of appartement. Maar… hoe ga je het nu inrichten en waar begin je? Aan de hand van deze simpele en toepasbare tips in deze korte blog zal ik jou proberen te helpen met deze eerste lastige stappen.

Inspiratie op doen
First things first, op zoek gaan naar goede wooninspiratie en ideeën voor jouw eigen interieur. Bezoek Groter in Wonen, bekijk woonblog en magazines of bekijk eens hoe vrienden en familie hun huizen inrichten. Wees vooral niet terughoudend, probeer zoveel mogelijk stijlen te bekijken.

Hou het simpel, begin bij de basis
Bekijk jouw budget en kijk wat hier in past. Welke kleuren wil jij graag terug zien in jouw woning en welke woonstijl sluit hier op aan? Houdt je inrichting praktisch en zorg voor een lichtplan. Allemaal basiszaken die je eerst helder moet hebben voor dat er echt gekocht kan gaan worden.

Indeling maken
Heb je al goede inspiratie opgedaan en een beeld gevormd in je hoofd? Dan is het verstandig om eens een grove indeling te maken van de gehele woonruimte. Zorg dat je een aantal versies hebt zodat je altijd een back-up plan hebt mocht een bepaalde manier van inrichten niet werken. Deze indeling kan ook online gedaan worden of door een interieurspecialist door middel van een 3D design, op deze manier wordt het nog een stuk inzichtelijker waar en hoe jij alles wilt plaatsen.

Shoppen
De laatste en misschien wel leukste stap in dit proces; het kopen van de meubels. Bekijk van te voren goed welke winkels het beste passen bij jouw plan. Verkoopt men de juiste meubels, levert men snel en is er een goede service? Je hoeft ook niet alle spullen in een keer te halen, zorg eerst dat de essentiële zaken aanwezig zijn. Ik wens je succes en bovenal veel plezier met het inrichten van jouw eigen stekkie!

dian

leave a Comment