Inspiratie voor een kleine eetkamer

In je eetkamer wil je altijd een aantal meubels kwijt. Een eettafel en stoelen zijn zeker niet te missen. Maar ook een kast of dressoir kunnen heel mooi zijn in een eetkamer. Wanneer je een wat kleinere eetkamer hebt, maar deze wel graag een mooi wilt maken, zou je deze tips kunnen gebruiken.

De type keuken die je kiest heeft veel invloed

Als je eetkamer grenst aan de keuken zou je je keuken ook iets kunnen aanpassen. Probeer er bijvoorbeeld een kookeiland in te zetten met aansluitend een tafel. Als dit te groot is zou je ook een stukje van je aanrecht kunnen doortrekken tegen de muur aan. Hier zou je dan een aantal barkrukken onder kunnen plaatsen. Dit creëert dan ook weer een extra zitplek. Hieraan zou je bijvoorbeeld heerlijk kunnen ontbijten, als het groot genoeg is zou je hier ook gewoon kunnen dineren.

Kies voor de juiste meubels

Als de ruimte kleiner is, zal deze al snel vol zijn. Je wilt niet dat je er nog amper kan lopen. Kies daarom voor wat kleinere meubels. In plaats van te gaan voor een grote rechthoekige tafel, kun je gaan voor een ronde eettafel. Hier passen nog steeds veel mensen aan, maar is toch een stuk kleiner. Als je toch echt een rechthoekige tafel wilt is een bankje misschien een optie. Deze kun je langs een muur op zetten. Dan kan de eettafel ook dichterbij de muur staan. Dit kan veel verschil maken in de ruimte die je overhoudt. Zo’n bankje kan je in verschillende stijlen krijgen. Leg er wat lekkere kussens op en eventueel een kleedje. Daardoor zit hij ook meteen een stuk comfortabeler.

Als je ook iets van een servieskast in je eetkamer wilt hebben zijn hier veel opties voor, ook opties die geschikt zijn voor een kleinere eetkamer. Je zou bijvoorbeeld een wat minder diepe kast kunnen nemen. Dan neem die niet te veel ruimte in beslag. Ook de hoogte in gaan kan in een kleinere ruimte perfect zijn. Schuifdeuren in je kast kunnen ook veel ruimte besparen.

Gebruik lichte kleuren in je eetkamer

Wanneer je een kleine ruimte opties wat groter wilt houden kan dat goed met lichte kleuren. Begrijpelijk dat je niet alles wit wilt houden, dat vind je misschien wat te statisch. Wat wel goed zou kunnen werken zijn lichte houtsoorten. Ook helpt het om niet te gaan voor hele massieve items. Ga bijvoorbeeld voor een ijzer stoeltje in plaats van een gestoffeerde stoel op wieltjes. Dit zou veel ruimte besparen.

Lichte bruintinten zijn op dit moment helemaal hot. Denk aan beige en crème, maar ook echt licht bruin. Dit zijn ook goede tinten om het optisch wat groter te houden. Door de warme ondertoon die in deze kleuren zit zal het ook gezellig aanvoelen.

Ook in de accessoires kun je lichte kleuren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan droogbloemen, deze zijn op het moment ook helemaal in. Deze zien er vaak mooi uit en kunnen en lange tijd blijven staan. Lichte vazen zijn ook heel mooi, je hoeft er dan niet eens wat in te hebben.

dian

leave a Comment