Je kunt geld verdienen met zonnepanelen

Tegenwoordig kun je op een hoop verschillende manieren geld verdienen. Hierdoor hebben veel personen nog andere inkomstenbronnen naast hun hun huidige baan. Dat is altijd mooi meegenomen! Nu blijken ook zonnepanelen een mogelijkheid te bieden om een zakcentje bij te verdienen. Wow!

Je leest het goed. Indien jouw woning al voorzien is van pv-systemen is dit artikel erg nuttig om te lezen. Indien jij overweegt om zonnepanelen te laten plaatsen, kan dit artikel ook erg interessant zijn om te lezen. Je hoeft immers weinig zelf uit te voeren om het geld te ontvangen. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? 

Jouw energierekening

Als jij gebruik maakt van de pv sector zul jij op jouw energierekening kunnen zien hoeveel energie jij van jouw energieleverancier hebt ontvangen. Deze hoeveelheid staat aangegeven in kWh. Indien jij in een periode energie hebt teruggeleverd aan het net zal deze hoeveelheid van de geleverde energie worden afgehaald. Deze som heet salderen. Hier zijn echter enkele regels voor.

  • Er bestaat een salderingsgrens. Tot deze grens zal de energie meetellen voor het salderen. De hoeveelheid energie die boven de grens ligt, zal niet meetellen.
  • Indien jij meer teruglevert dan hebt ontvangen, zul jij in aanmerking komen met een terugleververgoeding. 
  • De energieleverancier is verplicht om over ieder contractjaar te salderen. Dit is dus niet gelijk aan een kalenderjaar. 
  • Je moet, als eigenaar van zonnepanelen, aangemeld zijn via Energieleveren.nl

Wat is de salderingsgrens?

De salderingsgrens ligt op het bedrag dat jij van jouw energieleverancier hebt ontvangen. Hierdoor is het nooit mogelijk om meer te salderen dan dat jij voorafgaand hebt ontvangen. De hoogte van jouw persoonlijke salderingsgrens kun jij terugvinden op jouw energierekening.

Rekenvoorbeeld

Stel je voor: Jij ontvangt 3.500 kWh van jouw energieleverancier en jouw zonnepanelen wekken 2.000 kWh op, waarvan jij zelf 1.000 kWh verbruikt. Dan lever jij 1.000 kWh terug aan het net. 

In dit geval zal jouw salderingsgrens liggen op 3.500 kWh. De leverancier zal 1.000 kWh van jouw teruggeleverde energie aftrekken, waardoor jij nog voor 2.500 kWh zal moeten betalen.

Wat gebeurt er als ik meer teruglevert dan dat ik van mijn energieleverancier heb gekregen?

Na het salderen zal er nog een hoeveelheid energie overblijven. Deze overgebleven hoeveelheid kun jij terugleveren aan het net, waarover jij een terugleververgoeding ontvangt. Uw leverancier bepaalt overigens zelf de hoogte van deze vergoeding.

dian

leave a Comment