Matrassen 80×220 cm aanschaffen

Na een lange werkdag, een relaxte vakantiedag, een dag vol afspraken of juist een nogal rustige dag komt er altijd een moment waarop je neerploft op je matras; tijd om te slapen. We staan er vrijwel nooit bij stil, maar wat mogen we blij zijn dat we de mogelijkheid hebben om elke dag weer in een heerlijk, zacht bed te stappen! Je bed is de plek waar je alle zorgen en drukte even los kan laten en eindelijk weer kan ontspannen.

Matras

Het onderdeel van je bed wat het meeste bijdraagt aan het ontspannen is natuurlijk je matras. Een goed matras is ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust en daardoor ook voor een goed humeur en een goede concentratie overdag. Aangezien elk persoon verschillend is zijn er ook matrassen in allerlei soorten; voor ieder wat wils. Er bestaan harde en zachte matrassen, matrassen van koudschuim en matrassen met veren, dikke matrassen en dunne matrasjes. Maar wist je ook dat er matrassen in vele verschillende maten zijn?

Verschillende maten

Veel mensen weten wel dat je matrassen hebt voor een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed. Matrassen voor een eenpersoonsbed hebben dan een afmeting van 80×200 cm en matrassen voor een tweepersoonsbed hebben meestal een afmeting van 180×200 cm. Daarnaast heb je zogenaamde twijfelaars (bedden die tussen een eenpersoons- en tweepersoonsbed in zitten) en ook hier zijn weer matrassen voor van een andere breedte.

Lange matrassen

Er zijn echter ook matrassen met een verschillende lengte. Nederlanders worden tegenwoordig steeds langer en daardoor ontstaan nog wel eens situaties van mensen die nog maar net wel of net niet op hun matras passen. Dit is natuurlijk erg onwenselijk en draagt bij aan een slechtere nachtrust en een slechter functioneren overdag. Daarom is daar een oplossing voor bedacht: matrassen van 80×220 cm. Hiermee heeft iedereen weer alle ruimte op een fijne slaaphouding te vinden en zo weer extra te genieten van zijn matras en nachtrust.

Populair

De matrassen van 80×220 cm worden steeds populairder; steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van zo’n langer matras. Beddenfabrikanten passen zich daar op aan, waardoor de bedden ook langer worden. Hierdoor kunnen de matrassen aan de lopende band verkocht blijven worden.

Nadeel

Helaas zitten er ook enkele nadelen aan een extra lang matras. Omdat het matras groter is, zul je als klant ook meer moeten betalen. Hierdoor kan je matras zomaar 20% meer kosten dan een ‘standaard’ maat matras.

Wie dus overtuigd is door de voordelen van de matrassen 80×220 cm zal dus ook een extra duit in het zakje moeten stoppen. Je moet er wat voor over hebben, maar dan kan je slaapcomfort er ook wel aanzienlijk op vooruit gaan. Denk maar vast aan die beter nachtrust en daardoor dat vrolijke humeur en die goede concentratie overdag. Heb jij je keuze al gemaakt?

Welterusten!

Bron: Woningfacts

dian

leave a Comment