Nieuw tuingereedschap kopen? Dit zijn de mogelijkheden plus voor- en nadelen

Om jouw tuin goed te kunnen onderhouden is goed tuingereedschap van groot belang. Tuingereedschap van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de werkzaamheden eenvoudiger, nauwkeuriger en sneller uitgevoerd kunnen worden, waardoor jij altijd kunt genieten van een prachtige, goed onderhouden tuin. Op het gebied van tuingereedschap heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor tuingereedschap dat handmatig bediend moet worden, maar zijn er ook varianten die aangedreven worden door elektriciteit of brandstof. Wij hebben alle mogelijkheden plus de bijbehorende voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Tuingereedschap op brandstof

Ben jij op zoek naar krachtig tuingereedschap? Dan is tuingereedschap op brandstof iets voor jou. Tuingereedschap op brandstof is krachtig en geschikt voor professioneel gebruik. Ze zijn uitermate geschikt voor grote tuinen en maken het uitvoeren van de werkzaamheden aanzienlijk gemakkelijker in dergelijke tuinen. Tuingereedschap op brandstof heeft als nadeel dat de uitlaatgassen enigszins vervuilend zijn en niet fijn ruiken. Daarnaast behoeven ze meer onderhoud dan andere soorten tuingereedschap, waardoor deze vorm van tuingereedschap alleen aan te raden is voor mensen die het één en ander weten van techniek.

Elektrisch tuingereedschap met een snoer

Geen zin in tuingereedschap met schadelijke uitlaatgassen en stankoverlast? Dan is elektrisch tuingereedschap met een snoer misschien iets voor jou. Elektrisch tuingereedschap is dankzij de permanente stroomvoorziening altijd klaar voor gebruik. Daarnaast zijn de gereedschappen lichter van gewicht en compacter dan tuingereedschap op brandstof, waardoor ze eenvoudiger te hanteren zijn. Hierdoor kan het onderhoud in de tuin eenvoudiger worden uitgevoerd en is het minder arbeidsintensief. Het nadeel van elektrisch tuingereedschap met een snoer is dat dit snoer je beperkt. Heb jij een grote tuin en is jouw tuin niet overal van stroompunten voorzien? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een ander soort tuingereedschap.

Accu tuingereedschap

Wil jij jouw tuingereedschap altijd direct kunnen gebruiken en weinig tijd kwijt zijn aan onderhoud? Dan is accu tuingereedschap iets voor jou. Tuingereedschap op accu kent veel voordelen. Zo kan deze vorm van gereedschap altijd direct gebruikt worden mits de accu(‘s) opgeladen zijn, behoeven ze geen onderhoud, hebben ze een compact formaat, zijn ze eenvoudig te bedienen en te hanteren, hebben ze geen beperking van een snoer en maken merken vaak gebruik van één soort accu, dat op alle gereedschappen past. Accu tuingereedschap is bovendien beter voor het milieu, omdat ze geruislozer zijn dan bijvoorbeeld tuingereedschap op brandstof en bovendien geen schadelijke uitlaatgassen uitstoten. Hierdoor blijft de overlast voor het milieu en de buurt zoveel mogelijk beperkt.

dian

leave a Comment