Nieuwbouwwoning met garage? Welke garagedeur kiezen?

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning met een garage gekocht? Dan is het aan te raden om stil te staan bij de vraag welke garagedeur je het beste kunt kiezen. Standaard worden de meeste nieuwbouwwoningen van een kanteldeur voorzien, maar dat is lang niet altijd de beste keuze. Om ervoor te zorgen dat de garagedeur van je nieuwe woning aan je wensen voldoet in het zaak om te weten welke soorten garagedeuren er zijn. In dit artikel vertellen we je dat.

Openslaande garagedeuren

Ben je voornemens om de garage niet als parkeerplaats te gebruiken, maar als kantoor of hobbyruimte? Dan zijn openslaande garagedeuren een goede keuze. De garagedeur is uit twee deuren opgebouwd die onafhankelijk van elkaar open en gesloten kunnen worden.

De deurbladen zijn goed geïsoleerd en van een goede veiligheidssloten voorzien. Het grote voordeel van openslaande deuren is dat je als het ware een tweede voordeur creëert. Dus stel dat je je garage als kantoor gaat gebruiken en je zakelijke relaties ontvangt, dan hoeven die niet door het woongedeelte te lopen. Dat is wel zo prettig voor de rest van het gezin.

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren zijn opgebouwd uit smalle panelen, waardoor de kantelhoek van de deur beperkt is. Dit heeft als voordeel dat de garagedeur tijdens het openen beperkt naar binnen toe kantelt en je daardoor veel ruimte in de garage kunt gebruiken.

Een ander groot voordeel van sectionaaldeuren is dat ze verticaal worden geopend, daardoor heb je geen last van het deurblad dat naar buiten toe kantelt. Ideaal als je de garage als parkeerplaats gebruikt of als je de auto vlak voor de garagedeur wilt parkeren.

Sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd en standaard elektrisch bedienbaar. Ze hebben ook geen handgrepen. al kun je van binnen af natuurlijk wel de deur handmatig openen, indien dat in geval van nood nodig mocht zijn. De deuren zijn leverbaar in tal van verschillende patronen en kleuren, zodat er altijd wel een deur is die qua uitstraling bij je wensen past.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Zijdelingse sectionaaldeuren zijn een variant op de ‘standaard’ sectionale garagedeuren. En zoals de naam al aangeeft, zijn het deuren die horizontaal worden geopend. Dit type deur is bij uitstek geschikt als je dagelijks met de fiets erop uit trekt. Je hoeft de deur slechts een klein stukje te openen om de garage in en uit te kunnen gaan, zeer gebruiksvriendelijk!

Roldeuren

Gebruik je de garage voornamelijk om spullen in op te slaan? Dan zijn roldeuren voor garages eigenlijk de beste keuze. We hebben het dan niet over de roldeuren die je bij opslagboxen ziet, maar over volwaardige roldeuren die als garagedeur gebruikt kunnen worden.

Er zijn verschillende varianten roldeuren. Geïsoleerde en ongeïsoleerde. Roldeuren worden, doordat de panelen zo smal zijn, opgerold in een opbergsysteem dat recht boven de opening van de garage komt te hangen. Het gevolg hiervan is dat je de volledige ruimte in de garage als opslagruimte kunt benutten.

Welke garagedeur kun je het beste kiezen?

Zoals je hebt kunnen lezen hangt de keuze voor de garagedeur die het beste bij je past voornamelijk af van de manier waarop je garage gaat gebruiken. Los van het gebruik zijn zaken zoals de isolatie, kleuren, motief en de bediening belangrijk om te overwegen.

De laatste jaren is er op het gebied van keuzes enorm veel veranderd. Daarom is het aan te raden om altijd bij een garagedeur specialist langs te gaan. In de showroom kun je een aantal deuren uitproberen en liggen vaak informatiemappen waarin alle opties staan.  

Met een bezoek aan de showroom creëer je dus overzicht voor jezelf en krijg je ook een beter gevoel bij welke soorten deuren er allemaal zijn. Wil je je liever online eerst verder verdiepen in alle soorten garagedeuren die je kunt kopen, bekijk dan dit overzicht: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-kopen/. Succes met het oriënteren!

dian

leave a Comment