PVC vloeren: waarom zijn ze zo handig?

Vroeger zagen we vooral houten vloeren in woningen, maar tegenwoordig zien we dat PVC vloeren een stuk populairder zijn. Dit is goed te begrijpen want de PVC vloeren zien er tegenwoordig erg doorontwikkeld en zien er prachtig uit. De vloersoort kent enorm veel voordelen ten opzichte van de traditionele vloeren en daarom heb ik deze voordelen op een rijtje gezet.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van PVC vloeren op een rijtje:

  • De PVC vloeren zijn enorm sterk. Ze kunnen wel tegen een stootje en slijten hierdoor sloom.
  • PVC vloeren dempen geluid in de woning. Hierdoor heb je geen last van loop of stamp geluiden van de verdieping boven je. Woon je in een flat of appartementengebouw? Dan hebben je onderburen zeker geen last van jou.
  • Vloerverwarming en vloerverkoeling kan het best worden gecombineerd met een PVC vloer.
  • PVC vloeren lijken net ‘echt’. Hiermee bedoel ik te zeggen dat de PVC vloeren tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden zijn van houten vloeren. Ze voelen hetzelfde aan en zien er ook nog eens exact hetzelfde uit.
  • De vloeren zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het wordt gezien als een duurzame oplossing voor jouw vloer. In houtenvloeren moet je oppassen dat er geen water in de vloer trekt, maar bij PVC vloeren is dit niet het geval. Daarom is dit ook een reden waarom steeds meer mensen besluiten om een PVC vloer in hun badkamer aan te leggen.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk is een PVC vloer ook niet perfect. Zo is een PVC vloer een stukje duurder als laminaat. Ze gaan wel langer mee, maar het blijft een flinke investering. Naast dit kan PVC niet goed tegen rubber, waardoor je altijd viltjes onder stoelpoten en kasten moet plaatsen om jouw vloer heel te houden.

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer moet je altijd aan een specialist vragen of de vloer wel daadwerkelijk geschikt is voor jouw woning. Neem een kijkje op www.martijndewitvloeren.nl voor meer informatie over PVC vloeren. Martijn de Wit kan jou de hulp geven die jij nodig hebt om de vloer te kiezen die het best bij jou en jouw woning past.

Brown Wooden Panel Beside Concrete Board

dian

leave a Comment