Rauw vleesdieet voor je hond

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat rauw vlees het gezondste dieet is voor je hond. Helemaal als je het vergelijkt met droogvoer. Zij vinden het belangrijk dat 80% van de voeding van de hond uit vlees bestaat. Maar is dit wel echt zo?

Terug in de tijd

Voordat het hondenvoer verpakt werd aten honden spiervlees, organen en botten. Eigenlijk aten ze altijd met de pot mee. Dus ook groenten, fruit, eieren, noem maar op. Veel hondenfokkers zijn hier erg enthousiast over. Het wordt ook wel het wolvendieet genoemd. Veel mensen denken dat slachtvlees of ook wel orgaanvlees niet goed is voor je hond. Ze zien het zelfs als onveilig. Het enige dat onveilig kan zijn, zijn de botten die in het rauw vlees kunnen zitten. Belangrijk is dat je dit goed checkt voordat je je hond voert. Orgaanvlees is voedzamer dan veel bepakt vlees. Het is wel belangrijk om het vlees uit de buurt te houden van bacteriën. Het kan namelijk zo zijn dat het rauwe vlees bacteriën en parasieten heeft. Dit kan erg schadelijk zijn. Voor zowel je hond als voor jezelf. Bewaar het dan ook altijd in de koelkast en koop het van goede kwaliteit. Raw4Dogs is een voorbeeld van kwalitatief goed rauw vlees.

Voordelen

Het voeren van rauw vlees heeft zeker voordelen voor de hond. Zo vinden honden het überhaupt erg lekker. Daarnaast stinken ze een stuk minder. Voornamelijk op hun bek. Ook de vacht gaat er erg van glanzen. Het zorgt voor een gezonde vacht dit heeft te maken met alle natuurlijke producten. Door de natuurlijke producten heeft de hond positieve energie en een betere weerstand. Dit merk je erg terug in zijn gedrag. Gebitsproblemen en parasieten zijn met rauw vlees verleden tijd. Een ander gevolg van het voeren van rauw vlees is dat de hond weinig ontlasting heeft. Vlees is namelijk veel beter te verteren dan droog voer. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er in vers vlees geen vezels aanwezig zijn. Uiteraard kan het zo zijn dat een hond hier minder goed op reageert en juist vezels nodig heeft. Dit merk je aan obstipatie.

dian

leave a Comment