Rolluiken kopen? Dit moet je niet vergeten

Waarom zou je in de winter nadenken over het aanschaffen van rolluiken? Vooral omdat rolluiken echt niet alleen voor het tegenhouden van de zon is. Rolluiken kunnen namelijk ook goed warmte vasthouden als het wat kouder wordt. Rolluiken hebben namelijk een isolerende werking die dus in alle jaargetijde van belang kan zijn. Je kunt flink besparen op je energierekening door warmte binnen te houden. 

Rolluiken kopen

 

Elektrische rolluiken winnen aan populariteit

De laatste jaren zijn elektrische rolluiken steeds populairder aan het worden. Dit met name doordat de kosten voor elektrische rolluiken helemaal niet zo heel veel hoger meer ligt dan voor normale rolluiken. Voor een aantal tientjes kun je namelijk je rolluiken elektrisch maken of bij voorbaat al elektrische rolluiken aanschaffen. Het wordt dus steeds interessanter om te kijken of elektrische rolluiken ook voor jou wat zijn. Het voordeel is met name het gemak. Je kunt met een app op je smartphone je woning slimmer maken en zodoende ook je raamdecoratie bedienen. Naast een app op je smartphone is ook een wandschakelaar of afstandsbediening mogelijk en kun je dus ook als je niet in bezit van een smartphone bent gebruik maken van elektrische rolluiken.

Kiezen voor bekende merken

Er zijn verschillende fabrikanten van rolluiken. De meest populaire rolluik merken zijn Alutech, Roma en Heroal. Heroal rolluiken staan bekend als één van de beste aluminium rolluiken die worden gemaakt. De mogelijkheden van Heroal reiken verder dan enkel rolluiken, zo kun je ook bij hen (of resellers) terecht voor je voordeur, overkapping en schuifpui. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan de kwaliteit van de rolluiken. Zo zijn ze vaak stil in gebruik, hebben ze een goede warmte isolatie en een waterdichte systeem constructie. 

Goed op de prijs letten

Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet, voordat je een rolluik gaat aanschaffen. Sommige onderdelen van je rolluiken heb je helemaal niet nodig en hebben geen toegevoegde waarde, terwijl je daar dus wel voor betaald. Tuurlijk zijn elektrische rolluiken voor comfort en leefgemak erg prettig, maar zeker niet alle ruimten hoeven daarvoor te worden gebruikt. De prijs voor een gemiddeld rolluik kan best snel behoorlijk oplopen.

dian

leave a Comment