Steeds vaker word de huidige dak- en gevelbekleding van een pand vervangen

Steeds vaker zien we dat mensen in de regio Eindhoven de huidige dak- en gevelbekleding van hun pand of woning vervangen met een dak- en gevelbekleding van metaal. Metaal geeft uw pand of woning een frisse, karakteristieke uitstraling. De afgelopen jaren is de vraag naar metaal Eindhoven dan ook flink gestegen. Metaal is in veel verschillende soorten te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan aluminium, lood, zink of koper. Tevens zijn veel soorten ook nog geschikt voor metaalbewerking. U kunt het metaal bijvoorbeeld laten coaten, zagen, kralen, lassen of zetten. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een metaalsoort en toepassing is die aansluit bij uw pand of woning en uw wensen.

De voordelen van zink op maat

Zetten is een algemene term voor het buigen van een plaatmateriaal met een kantbank, zetbank of bankschroef. Hierdoor kunnen zowel nauwkeurige als ronde hoeken worden aangebracht in het plaatmateriaal waardoor u een product krijgt dat perfect op uw dak aansluit. Zink is een metaalsoort die voor zetwerk op maat veelvuldig wordt toegepast. Dit komt voornamelijk door zijn ideale eigenschappen. Zink laat zich makkelijk bewerken, hierdoor is vrijwel elke vorm te realiseren. Daarnaast heeft zink een extreem lange levensduur, is het heel onderhoudsvrij en heeft u een ruime keuze aan kleuren. Een groot voordeel van zetwerk op maat is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden. Dit is minder tijdrovend en de afwerking is een stuk netter.

Zink op maat behoudt zijn eigenschappen

Voornamelijk in de daken- en bouwindustrie wordt zink op maat toegepast. Doordat zink zich eenvoudig laat bewerken wordt het gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Zo worden er bijvoorbeeld daktrimmen, dakranden, afdekkappen, dakgoten, waterslagen en afvoeren van gemaakt. De extreem lange levensduur van zink speelt een grote rol in de materiaalkeuze voor deze toepassingen. Onder normale omstandigheden is de levensduur van zink 50 jaar of meer. Zelfs na al deze jaren heeft zink nog steeds dezelfde eigenschappen; het wordt niet broos, veroudert niet en is eenvoudig te repareren. Verder vereist zink geen onderhoud. U heeft dus lang geen omkijken meer naar uw dak- en gevelbekleding.

Bent u op zoek naar een nieuwe dak- en gevelbekleding?

Wilt u graag een nieuwe dak- en gevelbekleding van metaal? Of bent u opzoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor metaalbewerking Eindhoven? In de regio Eindhoven zijn veel metaalbewerkingsbedrijven te vinden. Ga dan eens langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. Hier kan een vakman u voorzien van meer informatie over verschillende metaalsoorten en toepassingen. En hij kan u aan de hand van uw wensen een metaalsoort of metaalbewerking adviseren. Vrijwel elk metaalbewerkingsbedrijf in de regio Eindhoven heeft een machinepark in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij producten snel bij u leveren en ervaart u de beste service. Bij sommige metaalbewerkingsbedrijven kunnen producten zelfs worden gemaakt terwijl u wacht.

dian

leave a Comment