Top 5 leukste dingen voor in je tuin

Het voorjaar is weer begonnen. Wat betekent dat we weer volop bezig zijn in de tuin. Van het planten van nieuwe bloemen tot het bouwen van een nieuwe schutting. Misschien ben je wel helemaal niet tevreden met je tuin en wil je hem eens even helemaal omgooien. Als je dat in gedachten hebt zijn een paar tips misschien wel handig. Wat is nou leuk voor in de tuin? Wat moet je tuin nou echt hebben? Dat gaan wij je vertellen.

Loungebank

Het hebben van een loungebank in je tuin is tegenwoordig een must. Het comfort van de heerlijke kussens die een loungebank met zich meebrengt is van grote waarde. Zeker op die warmere zomerdagen. Met een loungebank kun je echt even genieten en tot rust komen in je eigen tuin. Daarnaast kun je met vrienden of familie tot in de late uurtjes genieten van een gezellige borrel of barbeque.

Pergola

Zo’n loungebank zet je natuurlijk niet in de openlucht. Je kent het vast wel; je zit heerlijk met de familie te barbecueën als er grijze wolken overkomen en precies boven je huis losbreken. Een pergola iets wat je dan kan beschermen tegen de elementen. Een pergola is een terrasoverkapping die aan het huis vast zit. Je kunt hem open laten maar je kunt er ook voor kiezen om er een glazen schuifpui in te zetten.

Schuifpui

Door middel van een rails worden er glazen wanden in je pergola gezet. Als het koud is kun je deze dicht doen. Stel je bijvoorbeeld voor dat het in de vroege maanden van het jaar nog te koud is om buiten te zitten. Het zonnetje schijnt maar de wind is koud. Schuif dan rustig de schuifpui dicht en geniet van het buitengevoel terwijl je heerlijk warm zit. De warme lucht kan door een pergola niet opstijgen dus blijft de warmte langer hangen dan in de openlucht. Een echt must voor in je tuin dus! Op de warmere zomerdagen kun je met gemak de schuifpui helemaal open schuiven om zo even lekker alles door te laten luchten.

Terrasheater

Een veelgebruikte keuze bij een pergola is een terrasheater. Terrasheaters werken op elektriciteit en is daarom een duurzamere optie dan een vuurkorf of vuurtafel. De terrasheater heeft genoeg power om je pergola op te warmen en maakt het daardoor mogelijk om ook in de koudere maanden van het seizoen gewoon lekker in je tuin te kunnen zitten. Dat wil toch iedereen!

Moestuin

Het klinkt simpel en dat is het ook! Een moestuin brengt veel goeds je tuin in. Je kunt namelijk zelf kiezen hoeveel en welke groente en kruiden je gaat verbouwen. Kies bijvoorbeeld voor je favoriete groenten en voor de kruiden die je het meest gebruikt in de keuken. Geniet zo van verse producten van eigen bodem! Om met deze hobby te beginnen kun je in het tuincentrum en sommige supermarkten terecht om zaadjes te kopen. De moestuinbak kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt.

dian

leave a Comment