Tuin herinrichten? Lees deze tips!

Tegenwoordig worden er veel appartementencomplexen gebouwd. Hierdoor heeft niet iedereen een tuin. Echter beschikken wel veel Nederlanders over een balkon om toch nog buiten te kunnen zitten. De mensen met een mooie tuin hebben geluk. Voor veel mensen is het lastig om een tuin leuk in te richten, waarschijnlijk ook voor jou. We houden onze tuin zoals hoe we het huis hebben gekocht/gehuurd en veranderen minimaal wat. Maar elke tuin kan nog gezelliger worden gemaakt. Dit kan met behulp van grote, maar ook kleine veranderingen. Wanneer je de tijd en het geld hebt, is het zeker de moeite waard om de tuin aan te pakken. Vooral wanneer deze nog voor de zomer klaar kan zijn en je volop kan genieten van de zon. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je dit het beste aan kan pakken.

Doe inspiratie op

De eerste stap is inspiratie opdoen. Voor je aan het herinrichten van jouw tuin kan beginnen moet je weten wat je mooi vindt. Hierbij kom je al snel achter de stijl van jouw droomtuin. Je kan naar speciale tuiniers gaan om te kijken naar de mogelijkheden, maar kijk ook eens goed rond op plekken waar je dagelijks komt. Dus bijvoorbeeld naar de tuin van de buren of gewoon het parkje om de hoek. Waarschijnlijk zie je overal bepaalde elementen die je leuk vindt en in jouw tuin zou willen verwerken. Schrijf deze op of zoek op internet nog meer voorbeelden. Op die manier kan je jouw tuin langzamerhand al gaan inrichten.

Laat je adviseren

Als je een beetje weet wat je leuk vindt kan je jezelf laten adviseren bij een hovenier of tuincentra. Op die manier kom je er ook achter wat mogelijk is. Want een grote vijver in een kleine tuin is natuurlijk bijna onmogelijk. Ook is het van belang om advies te vragen over bijvoorbeeld het soort planten die je kan gebruiken in jouw nieuwe tuin. Want als je in de winter ook nog een vrolijke tuin wil, zal je moeten gaan voor planten die ook in de winter kleur behouden.

Online tuin ontwerpen

Ben je nog een stap verder dan kan je bijvoorbeeld op het internet online een tuin gaan ontwerpen. Ook in het begin van het proces kan deze stap worden uitgevoerd. Zo kom je er steeds meer achter wat je leuk vind en wat niet. Zo kan je online al een tuin ontwerpen, van het plaatsen van tuinafscheidingen tot het toevoegen van bloemen, er is tegenwoordig veel mogelijk om een beeld te krijgen van jouw toekomstige tuin.

Vraag om advies

Mensen om je heen kennen je soms beter dan jijzelf, hierom is het van belang om ook deze mensen te betrekken bij het herinrichten van jouw nieuwe tuin. Zo kunnen zij jou advies geven vanuit hun eigen ervaringen maar ook over de functie van jouw nieuwe tuin. Er is namelijk erg veel mogelijk en dit is allemaal afhankelijk van de functie van jouw tuin. Heb je kleine kinderen? Dan is gras vaak gewenst. Houd je niet zo van groen? Dan kan je beter voor tegels kiezen. Ook hierin is veel mogelijk.

dian

leave a Comment