Tuinplanten kunnen ook in de winter je tuin groen houden

Het najaar is weer aangebroken en dat betekent dat vele planten het begeven of hun bloemetjes even niet laten zien. Dat de herfst en winter in aantocht zijn hoeft alleen niet te betekenen dat je geen groene tuin meer kunt hebben! Met winterharde tuinplanten zorg je er namelijk voor dat jouw tuin bestemd is tegen de Nederlandse winters! Met tuinplanten die goed tegen de kou en regen kunnen verzeker je jezelf ervan dat jouw tuin er volgens jaar nog net zo mooi bij staat!

 

Verschillende soorten winterharde tuinplanten

Er zijn verschillende soorten tuinplanten te kiezen wanneer het gaat om buitenplanten die ook in het najaar mooi blijven. Een van deze soorten is de Acer. Deze tuinplant is wellicht beter bekend als de Japanse Esdoorn. Het is een echte eyecatcher in de tuin en in de herfst verkleurd deze buitenplant prachtig van kleur! Alleen al van deze plant zijn er verschillende soorten te vinden dus de keuze is reuze! Daarnaast is de Adromeda ook een favoriet voor de winter. Deze is beter bekend als de lavendelheide. De plant is vrijwel onderhoudsvrij en krijgt in de lente prachtige roze klokvormige bloemetjes. Zo zou je ook nog kunnen kiezen voor een Buxus, een Laurier of nog vele andere soorten.

 

Tuinplanten in verschillende kleuren

Wie zegt dat groen de enige kleur is voor een plant? Natuurlijk geven de bloempjes in de lente vaak de gezellige kleurtjes, maar ook het blad van planten kan verschillende kleuren hebben en het daardoor ook extra gezellig in de herfst en winter maken. De bloeikleur van jouw tuinplanten is daarom niet alleen in de lente van belang, maar ook in het najaar. Zo kunnen jouw wintervaste tuinplanten bijvoorbeeld geel, oranje, rood, of paarsig verkleuren!

 

Elke tuinplant heeft weer andere behoeftes

Om echt zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw tuinplanten, is het van belang om goed naar de behoeftes van de verschillende planten te kijken. Ook voor winterharde tuinplanten zal je moeten weten of het gaat om een bepaalde minimumtemperatuur waar de plant tot kan overleven of dat het gaat om hardheidszones. Deze zones duiden op geografische gebieden met een bepaald klimaat.

Daarnaast zijn er tuinplanten die liever van het zonnetje houden, of het ook heel goed doen in de schaduw. De ene plant houdt van meer water dan de ander en de andere tuinplant heeft behoefte aan een grotere pot dan de ander. Allemaal dingen waar je op kunt letten dus!

dian

leave a Comment