Vijf tips om zilvervisjes in huis te voorkomen

Zilvervisjes komen in iedere woning voor. Het ongedierte keert, zelfs na bestrijding, namelijk altijd  wel weer terug. Doordat de beestjes betrekkelijk klein van stuk zijn, banen zij zich een weg door de kleinste openingen. Zijn er de laatste tijd wel heel erg veel zilvervisjes aanwezig in jouw woning? Dan wil je hier ongetwijfeld wat tegen doen. Je kunt zilvervisjes bestrijden. Er zijn echter ook een aantal dingen die jij kunt doen om de aanwezigheid van dit ongedierte te voorkomen. Wij geven je hieronder vijf tips.

1. Dicht kieren en gaten

Zilvervisjes komen jouw woning binnen via kieren en gaten. Probeer de openingen dan ook zoveel mogelijk te dichten. Dit kan bijvoorbeeld met pur of kit. Maak eens een ronde door jouw woning om te zien waar de kieren en gaten allemaal zitten.

2. Verlaag de luchtvochtigheid

Een vochtige omgeving is ideaal voor zilvervisjes. Het ongedierte duikt daarom ook geregeld op in de keuken of badkamer. Om de beestjes uit jouw woning te weren, is goede ventilatie belangrijk. Zet ramen en deuren bijvoorbeeld geregeld tegen elkaar open. Door goede ventilatie verlaag jij de luchtvochtigheid namelijk. De omgeving wordt zo minder aangenaam voor zilvervisjes.

3. Laat kleren goed drogen

Heb jij net een wasje gedraaid? Dan laat jij de kleding eerst drogen voor je deze in de kast legt. Zorg er altijd voor dat de kleren geheel droog zijn. Indien jij kleren vochtig in de kast legt, is de kans groot dat er snel zilvervisjes in jouw kast opduiken.

4. Let op de temperatuur

Naast een vochtige omgeving houden zilvervisjes van plekken waar het warmer dan 21 graden is. Let daarom altijd op de temperatuur in jouw woning. Om zilvervisjes te voorkomen, dien jij de temperatuur onder de 21 graden te houden.

5. Zet meubels van de muur

Heb jij een groot deel van de meubels in jouw woning tegen de muur staan? En is het daarnaast ook nog eens vochtig? Dan duiken er vaak zilvervisjes op achter de meubels. Om dit te voorkomen, is het verstandig de meubels een klein stukje van de muur te zetten.

dian

leave a Comment