Vogelvriendelijke tuin

Vind jij de gezelligheid van vogeltjes in je tuin wel leuk? Maar heb je niet zoveel vogels in je tuin? Er zijn verschillende manieren om je tuin aantrekkelijk te maken voor vogels zodat ze je sneller weten te vinden. Hieronder geef ik je een aantal tips.

Vogels houden van planten, bomen en struiken. Met een betegelde achtertuin zonder groen er in, is de kans erg klein dat er vogeltjes op af komen. Zet dus wat leuke planten, struiken of bomen in je achtertuin. Een lijsterbes, moerbeiboom en het krentenboompje zijn favoriet van veel vogels. Hiermee scoor je dus zeker punten bij de vogeltjes. Maar ook met andere soorten groen in je tuin kun je vogels aantrekken.

Probeer een vogelbad. Vogeltjes zijn er dol op. Ze wassen zichzelf in het vogelbad en drinken er uit. Hoe leuk is het om dat te kunnen zien in je eigen tuin? Zet een vogelbadje dus op een gunstige locatie, zodat vogels er gemakkelijk bij kunnen en jij het van een afstandje goed kunt zien!

Uiteraard doen vogelhuisjes het ook erg goed wanneer je vogels wilt aantrekken. De huisjes zijn vaak zo gemaakt dat je er bepaalde vogelsoorten mee aantrekt. Ook hierbij geldt, hang het op een plek zodat vogels er gemakkelijk bij kunnen komen én op een plek waar jij het ook goed kunt zien. Omdat de huisjes vaak grotendeels dicht zijn kun je niet altijd zien wat erin gebeurt (tenzij je een doorzichtig vogelhuisje kiest, aanrader!) daarom is het wel heel erg leuk dat je van een afstandje kunt zien welke vogels er in en uit vliegen.

Naast vogelhuizen zijn ook voederhuisjes een echte vogelmagneet in je tuin. Zet een leuk vogelvoederhuisje in je tuin, vul het met lekkers en je zal direct merken dat de vogels het snel weten te vinden. Probeer diverse voersoorten uit en je trekt er verschillende vogels mee aan. Erg leuk om naar te kijken!

dian

leave a Comment