Waarom jij ook voor een Fairtrade tas zou moeten gaan!

Denk jij eigenlijk weleens na over hoe jouw favoriete leren tas eigenlijk wordt gemaakt? Helaas komt het namelijk nog steeds vaak voor dat er in fabrieken in ontwikkelingslanden sprake is van erbarmelijke werkomstandigheden. Gelukkig bestaan er wel keurmerken die dergelijke werkomstandigheden tegen proberen te gaan.

Fairtrade handel

Bedrijven die volgens het Fairtrade-principe werken, beloven op een eerlijke duurzame manier met hun werknemers in de fabrieken om te gaan. Dit betekent dat boeren en arbeiders uit ontwikkelingslanden die producten maken die in westerse landen verkocht worden, een eerlijk loon krijgen en daardoor een sterkere positie in de handelsketen krijgen. Ook zullen deze mensen onder menswaardige omstandigheden werken met normale werktijden, wordt er rekening gehouden met het milieu en is er geen sprake van kinderarbeid. Op deze manier bouwen de werknemers dus een duurzame toekomst op voor zichzelf en hun familie en dat geeft jou als consument natuurlijk ook een veel beter gevoel!

Leuke Fairtrade tassen

Er bestaan tegenwoordig heel wat leuke merken die hun producten op een Fairtrade manier maken, waaronder ook een aantal tassenmerken. MYOMY is daar een mooi voorbeeld van: dit Nederlands tassenmerk is vooral bekend om de My Paper Bag en laat hun tassen al jarenlang bij vaste werkplaatsen in India en Bangladesh maken. Het leer wat voor de tassen wordt gebruikt, is op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier gelooid en in de naai-ateliers werken mensen die fatsoenlijk betaald krijgen. En heb je weleens gehoord van Micmacbags? Ook dit tassenmerk van eigen bodem onderhoudt nauw contact met de fabriek in India om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en jouw mooie Micmac tas op een eerlijke en goede manier geproduceerd wordt!

Five People Standing Against Wall

dian

leave a Comment