Wat is kunstuitleen en voor wie is het bedoeld?

Bijna ieder mens heeft wel een zwak voor kunst. Dat is ook niet zo gek, want kunst is immers ook iets dat probeert schoonheid na te streven. Om kunst te bekijken gaan we veelal naar musea, of kopen we een kunstwerk voor thuis. Maar in beide gevallen geldt dat kunst toch een duur iets is.

Kijk maar eens rond op het internet, of ga naar een lokaal atelier en je zal zien dat de prijzen van de meeste kunstwerken niet mals zijn. In bijvoorbeeld Amsterdamse ateliers kunnen de prijzen al gauw in de duizendtallen oplopen. Hoe kun je dan ooit een kunstwerk voor thuis betalen? Nou, door bijvoorbeeld Kunstuitleen Amsterdam bij Abraham Art. Maar wat verstaan we onder kunstuitleen en voor wie is het nu bedoeld?

Kunstuitleen

Wat is kunstuitleen?

Zoals de naam al suggereert is kunstuitleen eigenlijk een soort van uitleendienst voor kunstwerken. Je betaald in de meeste gevallen dus niet het volledige aankoopbedrag van een kunstwerk, maar bijvoorbeeld maar een klein maandelijks bedrag. Daarnaast bouw je met dit maandelijks betalen ook een tegoed op, voor als je het kunstwerk later wil kopen. Zo spaar je dus bij wijze ook voor een eventuele latere aankoop van het kunstwerk.

Voor wie?

Kunst aanschaffen is een erg persoonlijk iets en daarnaast ook nog eens heel erg duur. Veel mensen vinden het dan ook bijzonder moeilijk om een definitieve keuze voor een kunstwerk te maken. Het voordeel van kunstuitleen is dat je een bepaald kunstwerk dus eerst thuis een paar maanden kan laten hangen, alvorens je besluit om het kunstwerk wel of niet te kopen.

Ook is het lenen van kunst natuurlijk erg handig voor mensen die van variatie houden. Je kan natuurlijk oneindig veranderen van kunstwerken. Wissel bijvoorbeeld eens per jaar al je kunstwerken voor nieuwe werken, erg leuk! Kunstuitlenen is dus zowel een goede keuze voor de twijfelaar of de rusteloze. 

dian

leave a Comment