Wat is nou de beste koekenpan?

Ben jij op zoek naar de beste koekenpan om je keukengerei mee uit te breiden? In deze blog zal ik een aantal punten opnoemen waar jij op moet letten bij het kopen van een koekenpan. Elke pan verschilt weer in merk, grootte, prijs, materiaal en waar je hem op kunt gebruiken. Het loont zich dan ook om eerst de volgende checklist af te gaan voor dat je een koekenpan aanschaft.

Welke kookbron?
Een vrij belangrijk aspect aan het vinden van de beste koekenpan, kook jij met gas of op inductie? Sommige koekenpannen werken alleen goed op een gasfornuis waar andere pannen juist gemaakt zijn voor een inductieplaat of zelfs voor een oven.

Anti aanbak laag, ja of nee?
Het kiezen voor zo’n laag hangt er vanaf wat jij het meeste kookt. Bij producten zoals eieren, vlees en vis is het verstandig om een pan te kopen met goede anti aanbak laag. Dit in kaart hebben is dus wel van belang, aangekoekt eten is natuurlijk het laatste wat je wil.

Kook je voor veel mensen?
Hoeveel mensen schuiven s ’avonds doorgaans aan bij jou aan tafel? Om de beste koekenpan voor jouw behoeften te kiezen is het belangrijk om de grootte van de pan mee te nemen. Voor een 1 of 2 persoonshuishouden voldoet een kleinere pan, kook je voor een heel gezin of gezelschap kan je beter voor een pan van tussen de 28 en 40 cm in de doorsnede gaan. Uit eigen ervaring is kiezen voor een gehele set de beste optie, op deze manier heb je alle afmetingen pannen in een keer in huis.

Overige features
Andere zaken die belangrijk zijn om op te letten bij het kiezen van de beste koekenpan zijn onder andere; hoe was je de pan af? Handwas of vaatwasser? Komt er een deksel bij in verband met het stomen van eten. Wat voor materiaal is optimaal voor jouw pan? En als laatste, hoeveel geld mag de beste koekenpan kosten? Ik hoop nuttig geweest te zijn in jouw zoektocht naar de beste koekenpan om heerlijk te kunnen gaan koken, succes er mee!

dian

leave a Comment