Wat je moet weten over de Portugese Laurier

Ben je een fan van laurier hagen? Dan moet je zeker eens naar de Portugese laurier kijken. In dit artikel ga ik dieper in op de Portugese laurier van Haag-Heg. Wat zijn bijvoorbeeld de overeenkomsten met andere soorten? Hoe groeit deze Portugese variant? Welke aandacht heeft hij nodig? En hoe ziet hij er precies uit? Al deze vragen ga ik beantwoorden in dit artikel.

De opmars van de Portugese Laurier

Een andere benaming voor deze variant is Prunus lusitanica, deze laurier haag is de laatste jaren behoorlijk in opmars. De hoeveelheid mensen die vallen voor deze haag is de laatste jaren enorm toegenomen. Vooral door de luxueuze uitstraling, maar ook zeer zeker door de charmante bescheiden groei.

Vergelijking met de Laurierkers

Beide soorten behoren tot het Prunes-geslacht, waar ook de Sleedoorn onderdeel van is. De Laurierkers en de Portugese Laurier hebben beide lange en ovale bladen met een prachtige glans aan de bovenzijde, ook zijn het beide wintergroene haagplanten. Het is misschien wel belangrijk om te weten dat je de bladen van de Portugese Laurier en de Laurierkers niet kunt eten, in tegenstelling tot de bladen van de echte Laurier. Ze beschikken namelijk over onderdelen die giftig zijn voor de mens.

Het uiterlijk van de Prunus lusitanica

De Portugese Laurier heeft dankzij de lange ovale bladen, en de glans aan de bovenzijde, een fris en vrolijk uiterlijk. Dit is wel bijzonder, omdat de meeste andere wintergroene haagplanten dit niet hebben. Ook hebben ze takken met een diep-roze kleur. In de maanden mei en juni komt dit prachtig tot uiting, wanneer hij in bloei staat.

Hoe groeit de Portugese Laurier

De Portugese Laurier is een haag die langzaam groeit. Ieder jaar zal hij zo’n 15 tot 30cm groeien, dit is stukken langzamer in vergelijking met andere varianten. De langzame groei heeft geen impact op de hoogte, hij wordt bijvoorbeeld hoger dan de Laurierkers, die wel weer enorm snel groeit. Deze Portugese variant kan zo’n 5 meter hoog worden, en geeft daardoor de perfecte beschutting.

Verzorging van deze haag

Door de langzame groei heeft de Portugese Laurier niet veel aandacht nodig. Maar dit geldt eigenlijk wel voor alle Laurier-varianten, helemaal als je het vergelijkt met een coniferenhaag. Je hoeft de Portugese Laurier maar één keer per jaar te snoeien, het beste moment is aan het einde van de zomer, of het begin van de herfst.

dian

leave a Comment