Wat zijn de functies van water ontharders?

Na jaren van water van de tap, worden de verhalen van onzuiver water je toch iets te veel. Chemicaliën in mijn water? Medicijnresten die mijn water vervuilen? Dat moet je niet hebben. Je gaat op internet kijken en komt er achter dat er zoiets als water ontharders bestaat. Maar wat zijn dat, en wat kunnen ze allemaal?

Wat is onthard water?

Wat verstaan we nu onder onthard water? Eigenlijk bedoelen we met onthard water, water dat gefilterd is van kalk (calcium en magnesium). Door je water te ontkalken beschadig je je apparatuur niet zo snel met kalkaanslag, dat zich makkelijk opstapelt in huishoudelijke apparaten. Daarnaast zorgt het filterproces van water ontharders er ook voor dat andere slechte stoffen worden gefilterd. Dat betekent dat je dus af kan rekenen met chemicaliën en medicijnresten in je water.

Glas water op tafel

Water ontharders zoals die van Aquablu zorgen er dus eigenlijk voor dat je schoner water hebt. Maar dat is niet het enige.  Je water wordt namelijk letterlijk onthard, wat zoveel wil zeggen als dat je water zachter aanvoelt.

Functies

Natuurlijk is de meest belangrijke functie van water ontharders zoals de Aquablu dat ze je water reinigen en ontharden. Maar goed dat wist je waarschijnlijk wel. Maar belangrijk te noemen is wel dat de ontharders van Aquablu voorzien van slimme techniek, zodat niet al het water op dezelfde manier gereinigd wordt of in verschillende mate gereinigd wordt.  De ontharders past zich dus aan op de behoefte van jouw water.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de water ontharders van Aquablu ‘self cleaning’ zijn. Het slimme systeem herkent zelf wanneer het tijd is om voor zichzelf te zorgen en gaat dan aan de slag. Het onderhoud dat je zelf moet verrichten is dus zeer beperkt.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een water ontharder ook helemaal geen groot apparaat. Het apparaat past in elk huis en staat niet in de weg.

dian

leave a Comment