Woning verhuren in het buitenland

Wanneer je een woning bezit in het buitenland en je hier niet het gehele jaar verblijft kan het rendabel zijn de woning te verhuren aan toeristen. Hier komt echter wel wat bij kijken. Daarom geven we je alvast wat handige tips.

Ken de regels

De regels omtrent verhuur zal in elk land of regio verschillen. Daarom is het verstandig je in te lezen over de wetgeving rondom bijvoorbeeld belastingen of vergunningen. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Overdracht en schoonmaak

Je zult waarschijnlijk niet elke keer aanwezig kunnen zijn voor de sleuteloverdracht of om het huis schoon te maken. Hiervoor zul je iets moeten regelen met een lokale bewoner of schoonmaakdienst. Zorg dat je met een betrouwbare partij in zee gaat zodat je met een gerust hart de verantwoordelijkheden kan overdragen.

Marketing

Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat mensen je vakantiewoning weten te vinden. Een website, brochures of advertenties kunnen je helpen de woning onder de aandacht te brengen. Om een breder publiek aan te spreken moet je deze middelen aanbieden in verschillende talen. Om er voor te zorgen dat de content goed wordt vertaald kun je de hulp inschakelen van een vertaalbureau. Zij kunnen je website vertalen naar de doeltaal die voor jouw publiek relevant is. Niet alleen krijg je een foutloze vertaling, ook wordt er rekening gehouden welke tone-of voice het beste past bij de desbetreffende doelgroep.

Adverteren via platformen

Natuurlijk zijn er ook verschillende vakantie platformen waar je je huis op kan zetten. Ze bereik je makkelijk nog meer mensen. Onderzoek grondig op welke platformen jij wil adverteren met jouw vakantiehuis. De een zal geschikter zijn dan de andere.

Wees speciaal

Als mensen je woning boeken wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten om er voor te zorgen dat ze de woning aanbevelen of nog eens terugkomen. Kleine dingen kunnen hier al het verschil maken. Denk aan een flesje wijn bij aankomst, een lux ontbijt, het geven van wat nuttige informatie over de omgeving of een welkomstpakket. Het lijkt heel weinig maar deze kleine dingen kunnen doorslaggevend zijn.

dian

leave a Comment