Zo kun je duurzaam wonen

Dit jaar zijn duurzaamheid en milieubewust zijn kernwaarden in onze samenleving. Toekomstige generaties moeten net zo veel van de aarde kunnen genieten als wij nu doen. Daarom moet eenieder een steentje bijdragen aan een beter milieu. Door slechts een paar simpele keuzes kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de aarde leefbaar blijft. Zo kunnen we ook in ons interieur een paar alternatieve keuzes maken, waardoor ons wonen een stuk duurzamer wordt. Hieronder wordt daarom een kort overzicht geboden van duurzamer wonen en hoe je dat dan precies doet.

Een tweede kans

Tweedehands meubels kunnen net zo mooi zijn als nieuwe. Misschien geven ze zelf wel meer diepgang aan je interieur, aangezien door de jaren heen getekend zijn. Door een aantal kringlopen af te speuren kan er veel geld besparen en worden oude meubels niet naar de stort gebracht. Niet alle tweedehands meubels zijn meteen moeders mooiste, maar met een beetje opknap werk kunnen er wonderen verricht worden. Bij houten meubels hoeft het soms slechts een beetje schuurwerk en een likje verf te kosten en je hebt een prachtig meubelstuk. Met stoffenmeubels is het misschien wat moeilijker om de schoonheid te appreciƫren. Toch wanneer je het meubel naar een restauratie bedrijf zou brengen en er een nieuwe stof op zou laten plaatsen, oogt het zo goed als nieuw! Ik zou daarom zeggen, ga een aanhangwagen huren, ga de kringlopen bij langs en shop je nieuwe interieur!

Duurzaamheid is houdbaarheid

Het is volkomen logisch dat je niet wil dat je gehele interieur uit tweedehands meubels bestaat. Het is dan ook niet erg om een paar nieuwe dingen aan te schaffen. Ook hier kun je duurzame keuzes in maken. Kijk goed naar de kwaliteit van het product. Om zo duurzaam mogelijk te wonen, is het namelijk genoodzaakt dat dingen lang mee gaan en niet snel vervangen hoeven te worden. Het nieuwe meubel moet daarom ook wel een beetje tijdloos zijn, zodat je er niet te snel op uitgekeken raakt en je er dus jaren van kunt genieten. Kies daarom voor basiskleuren, zoals wit, beige, grijs etc. Dit kun je altijd opleuken met een paar kussen.

Waar is het van gemaakt?

Naast dat het interieur dus lang mee moet gaan, is het ook belangrijk van welk materiaal iets is gemaakt. Je wilt natuurlijk geen meubels aanschaffen die schadelijk zijn voor het milieu! Zo niet duurzaam. Dit betekent niet dat houtenmeubels niet meer gekocht mogen worden. Je moet er alleen wel opletten of de bomen die hiervoor gekapt zijn speciaal voor de houtindustrie gekweekt zijn. Zo koop je in ieder geval alleen meubels, waarbij onschuldige bomen met rust gelaten worden.

Dit zijn slechts enkele tips om je interieur duurzamer te maken! Door een aanhanger huren kunnen de spullen gemakkelijk en snel opgehaald worden en heb je binnen no time een duurzaam huis.

dian

leave a Comment